Herpes

sukupuolielinten herpes

Oireet ja antiviraaliset hoidot saatavilla sukupuolielinten herpes
Genitaalihyperpi on erittäin tarttuva ja yleinen sukupuoliteitse tarttuva infektio (STI), jonka aiheuttaa herpes simplex -virus. Virus voidaan jakaa kahteen yleiseen kantoon, jotka tunnetaan nimellä HSV-1 ja HSV-2, mutta sukupuolielinten herpes on pääasiassa supistunut HSV-2-kannan kautta, kun taas HSV-1-kanta aiheuttaa kylmähihoja. Pääasiassa aiheuttama suojaamaton seksuaalinen yhteys – emättimen, peräaukon tai suun sukupuolen – sukupuolielinten herpes on äärimmäisen yleinen ja voi antaa lepäävän suurimman osan ajasta. Kun oireita ilmenee, nämä voivat olla kutinaa punaisia ​​haavaumia ja nestemäisiä rakkuloita.Vaikka sukupuolielinten herpes on virus ja siksi se ei ole täysin kovettuva, se on kuitenkin erittäin hallittavissa monilla ihmisillä, joilla ei ole tavanomaista tautipesäkkeitä. Genitaaliherpeksen hoidoilla virusta voidaan tehokkaasti hoitaa ja hoitaa, ja taudinpurkauksen vaikutukset vähenevät. Lääkkeitä, kuten Aciclovir ja Famvir, voidaan vähentää ja ehkäistä sukupuolielinten herpesin oireita uudestaan, kun taas Valtrexia voidaan käyttää HSV-2: een sekä kylmähihoja ja vyöruusuja.

Mikä on sukupuolielinten herpes?

Genitaaliherpes on herpes simplex -viruksen (HSV) kanta ja sukupuoliteitse tarttuva infektio (STI), joka voi antaa monille ihmisille lepäävän suurimman osan ajasta. Itse asiassa oireet ovat niin harvinaisia, että jopa 80% ihmisistä ei tiedä, että heillä on virus, mikä tekee HSV-2-kannasta vielä tarttuvan. Oireiden paljastamisen yhteydessä nämä tulevat epämiellyttävien ja joskus kivuliaiden läpipainopakkausten (leesioiden) muodossa, jotka usein esiintyvät sukuelinten ympärillä ja sen ympärillä, joten nimi, mutta sukupuolielinten herpes voi myös esiintyä suussa ja reisissä. Tämä voi vähentyä vakavuuden, taajuuden ja pituuden aikana.

Koska virusinfektio on, sukupuolielinten herpes on parantumaton pitkäaikainen (tai krooninen) tila ja siksi yleinen, erityisesti seksuaalisesti aktiivisten aikuisten keskuudessa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että tila on vaikea ja elämän muuttuva. Oireet ovat yleensä yhä hallittavammat ajan myötä, ja ne voivat olla erityisen harvinaisia. On myös erittäin tehokkaita hoitoja, kuten viruslääkkeitä, jotka voivat lievittää minkä tahansa tuskallisen oireen 24 tunnin kuluessa, vähentää taudinpurkauksen kestoaikaa ja sitä voidaan käyttää ennaltaehkäisevänä hoitona, jos olet altis toistuville tautipesäkkeille tiettyjen laukaisijoiden vuoksi.

Genitaalihyperpi on yksi kahdesta herpes simplex -viruskannasta, jonka otsikko on HSV-2. On myös HSV-1-kanta, joka aiheuttaa kylmähihoja, mikä on yhtä yleistä, jos ei enempää, samoin kuin herpes zoster (yleisemmin kutsutaan vyöruusuiksi).

Miten saat genitaalinen herpes?

Genitaalinen herpes on erittäin tarttuva ja yleisimmin siirretty yhdestä henkilöstä toiseen suojaamattoman yhdynnän kautta. Tämä voitaisiin välittää emättimen sukupuolen, peräaukon tai suuseksin kautta tai koskettamalla aktiivisen oireen omaavan henkilön sukuelimiä.

Vaikka kondomin kuluminen voi vähentää huomattavasti mahdollisuuksiasi saada herpesia, sitä voi silti siirtää sinuun, etenkin jos leesioita (rakkuloita) esiintyy, kun HSV-2-virus leviää kosketuksen kautta. Tämä tarkoittaa, että virusta voidaan supistaa tulemalla Ihokosketus, jossa esiintyy epidemia.

Oireet eivät aina näy tällä infektiolla, mikä tarkoittaa, että sinulla ei välttämättä ole suojaamatonta tunkeutuvaa sukupuolta tartunnan saaneella henkilöllä HSV-2-viruksen tarttumiseen.

Herpes-tautitapausten tiheys ja vakavuus

NHS toteaa, että keskimääräinen taudinpuutosmäärä riippuu siitä, kuinka kauan olet saanut viruksen. Ensimmäisen vuoden potilaiden oireet ovat yleensä huonompia, mutta ne vähenevät vakavuudella ajan mittaan ja tämä voi vaihdella yhdestä viiteen taudinpurkaukseen kahden ensimmäisen vuoden aikana.

Tämä heijastaa myös sitä, kuinka kauan sinulla esiintyy taudinpurkaus, kun voimakkaammat pitkäkestoiset oireet tapahtuvat alussa ja vähenevät sitten ajan myötä ja tehokkaasti. Herpesin puhkeamisen keskimääräinen kestoaika on yleensä noin kahden viikon mittainen, jolloin se laskee antiviraalisten lääkkeiden ottamisen yhteydessä ja käyttää voiteita ja voiteita rakkuloiden ja haavaumien rauhoittamiseksi. Herpes-hoidon aloittaminen nopeasti on välttämätöntä taudin puhkeamisen aikataulun pienentämisessä niin, että monet ihmiset pitävät tabletteja ja voidetta käsi kädessä, kun alkutuntuma tai polttava tunne alkaa.

Ensimmäinen herpes puhkeaminen altistaa huonompi oireet, ennen kuin tämäkin laskee ajan mittaan.

Miten estää sukupuolielinten herpes

Kondomin käyttäminen ei anna sinulle täydellistä immuniteettia, mutta se voi merkittävästi vähentää mahdollisuutesi STI: n tekemiseen, varsinkin jos virus on rajoittunut sukupuolielimiin, sillä kondomin käyttö on keskimäärin 99% kaikkien STI-yhdisteiden osalta, kun niitä käytetään oikein.

Sekä harjoittaa turvallista seksiä kondomin avulla voit pidättäytyä seksuaalisesta yhdynnästä ja intiimistä koskettamasta, kun esiintyy haavaumia, läpipainopakkauksia ja vaurioita tai alkutapahtumia, kuten pistelyä, koska tämä on silloin, kun virus on kaikkein tarttuva. Tämä pätee myös kylmähuoneisiin ja suuteluun.

Kun sinulla on sukupuolielinten herpes, tätä voidaan hallita valvomalla laukaisijoita. Tämä voi vaihdella yksilön mukaan, ja se voi sisältää alkoholin leikkaamisen tai stressitöntä pitämistä. Tämä voi toimia tehokas ehkäisy, kun rajoitetaan toistuvat taudinpurkaukset virukselle.

Genitaalihyperpleiden aiheuttajat

Herpesvirusta ei koskaan voida täysin parantaa, vaikka se pysyy lepotilassa suurimman osan ajasta. Ei ole täysin selvää, mikä aiheuttaa viruksen uudelleenkäytön ja laukaisee puhkeamisen. Tutkimukset ovat osoittaneet, että tekijät voivat lisätä todennäköisyyttäsi taudin puhkeamisen:

 • Heikentynyt immuunijärjestelmä
 • Väsymys ja väsymys
 • Stressi tai ahdistus
 • Liiallinen alkoholinkäyttö
 • Erityisruokavaliot
 • Suhteiden suoraa auringonvaloa
 • Kitkan ympärillä sukuelinten alueella
 • Kuukautiskierto naisilla

Heikentynyt immuunijärjestelmä, joka johtuu kylmästä tai jotain vakavampaa kuin kemoterapia, voi antaa virukselle mahdollisuuden levitä. Alkoholin suhteen tämä muuttaa kehon tasapainoa etenkin sokerin saannin suhteen, mikä voi edistää puhkeamista. Tämä on sama sokerin saannin ruokavaliossa. Jotkut ihmiset pitävät mielenterveyden tai fyysisen huomion pitämisen, kun taudin puhkeaminen tapahtuu, voi korreloi jonkin edellä mainituista laukaisijoista.

Näiden tautitilojen vakavuus ja taajuus vähenevät ajan myötä. Toiset voivat olla onnellisempia, eikä heitä tapahdu oireita kuukausien tai jopa vuosien ajan. Näiden taudinpurkausten säännöllisyys vaihtelee henkilöstä toiseen.

Genitaalihyperpleiden oireet

Genitaaliherpeksen oireet voivat kehittyä nopeasti epämiellyttävinä ja joskus kivuliaina punaisia ​​läpipainopakkauksia (vaurioita) ja ihon haavaumia, jotka muodostavat sukupuolielinten alueella, reidet, peräaukon ja peräsuolen. Räpylät voivat myös olla tuskallisia, kun ne puhkeavat ja jättävät avoimia haavaumia, jotka ovat helposti ärtyneitä. Voit myös kokea:

 • Värinän tunne
 • Polttava tunne
 • Fever
 • Kipu virtsatessa
 • Epätyypillinen emätinpurkautuminen

Oireet saattavat kestää niin kauan kuin 20 päivää ennen kuin he lähtevät niin monilta hoitokokeilta tai antiviraalilääkkeiltä, ​​jotka voivat selvittää puhkeamisen kolmanneksella tällä kertaa. Jotkut ihmiset huomaavat, että he tietävät, milloin epidemia johtuu, koska pistely tai polttava tunne, jonka avulla he voivat valmistautua tehokkaasti.

Lisäksi sukupuolielinten herpes kulkee “irtoava vaihe”, mikä tarkoittaa, että virus on aktiivinen ihon pinnalla. Oireet eivät usein näy tämän vaiheen aikana, mutta virusta voidaan edelleen siirtää ihon kautta ihoon.

Ensimmäinen sukupuolielinten herpes puhkeaminen

Sekä alkuvaiheessa että myöhemmin puhkeamisessa on nähtävissä oireita, kuten punaisia ​​läpipainopakkauksia, haavaumia ja pistelyä tai polttavaa tunnetta sukupuolielinten ympärillä, mutta ensimmäinen taudinpurkaus on yleensä vakavin ja sillä on joitain muita tekijöitä. Tavanomaisten oireiden lisäksi nämä ovat tuskallisempia ensimmäistä kertaa, mutta onneksi tämä vähenee. Sekä rakkuloita, pistelyä, kipua virtsassa ja emättimen purkautumista naisilla, ensimmäistä tautipesäkettä voi seurata:

 • Flunssa ja kylmä oireet kuten lihaskipu, kuume ja pahoinvointi

Alkuvaiheen taudinpurkaus on myös pisin pituus, ja toistuva virus tulee ajan mittaan paljon hallittavammaksi.

Miten testaa sukupuolielinten herpes

Koska sukupuolielinten herpes esiintyy hyvin harvoin oireina, ja noin 80% viruslääkäreistä ei edes tiedä, että heillä on sitä, STI-testaus on äärimmäisen vaikeaa. Itse asiassa STI: n ja seksuaaliterveystarkastuksen aikana seksuaaliterveydenhuollossa tai GUM-klinikassa lääkäri ja lääkärit eivät testaa sukupuolielinten herpeksia, ellei haavaa ole. Tämä johtuu siitä tosiasiasta, että STI ei ole näkyvissä ja täten testaus on hyvin ongelmallista, eikä yksilö ole tietoinen siitä, että hänellä on virusta itsessään.

Jos sinulla on rankka läsnäolo, voit siirtyä NHS: n tukemalle palvelulle ilmaisen tarkistuksen yhteydessä (tämä voi olla seksuaaliterveyden klinikka, GUM-klinikka tai GP-kirurgiisi), jossa he ottavat näyte kipeämiseltä pyyhkäisyn aikana testata. Tämä ei ole tuskallista, mutta lääkäri tarvitsee pääsyn sukupuolielimiin, jos se on paikka, jossa kipeä sijaitsee.

Genitaaliherpeksen hoitovaihtoehdot

Genitaalihyperpi on yleinen sukupuoliteitse tarttuva virus ja vaikka ei ole parannuskeinoa, voit silti vähentää puhkeamisen aikataulua jopa kahdella kolmasosalla valitsemalla lääkityksen tai hoidon.

Tämä myös tekee oireista paljon sietämpiä ja tarjoaa helpotusta 24 tunnin kuluessa. Kun hoidat sukupuolielinten herpesia, kylmähihoja tai vyöruusuja, on tärkeätä aloittaa valitsemasi hoito mahdollisimman pian mahdollisimman tehokkaaksi. Tästä syystä suosittelemme käytäntöjä (aina varmistamalla, että käytät päivämäärää, ennen kuin otat tai käytät). Jotkut havaitsevat kaikki tai satunnaiset taudinpurkaukset lieviksi, joten sinun lääkärisi voi ehdottaa, ettei hoitoa käytetä lainkaan.

Reseptilääke

Reseptiä ostavien hoitojen kliinisesti on osoitettu lieventävän epämiellyttäviä sukuelinten herpes oireita yhden päivän kuluessa kurssin aloittamisesta. Sama lääkitys sukupuolielinten herpes usein toimii myös kylmähermoja ja herpes zoster samoin. Suositeltuja hoitoja ovat Aciclovir, Valtrex ja Famvir, jotka kaikki voidaan ottaa suun kautta otettaviksi tableteiksi ja osoittautuvat tehokkaiksi.

Paitsi että oireet vähenevät huomattavasti, joten voit jatkaa päivittäistä elämääsi, mutta taudin puhkeamisen kesto voi laskea noin viiteen seitsemään päivään keskimäärin 20 päivän sijasta. Tiettyä hoitoa, kuten Acicloviria, voidaan myös käyttää ennaltaehkäisevänä, jos havaitset toistuvia tautitapauksia tai tiedät, että tietty laukaisu aiheuttaa rakkuloita ja haavaumia.

Muut menetelmät

Self-help-vaihtoehdot voivat auttaa ylittämään epämiellyttävät oireet ja nämä ovat samoja menetelmiä, joita suositellaan useille muille infektioille:

 • Monet ihmiset löytävät suolavettä voi auttaa kivuliaita haavaumia parantamaan nopeammin samassa tapauksessa se käytetään parantamaan lävistyksiä ja muita leikkauksia ja infektioita.
 • Lämmin kylpy voi auttaa rauhoittamaan avoimia haavaumia ja kivuliaita läpipainopakkauksia.
 • Jään sijoittaminen läpipainopakkauksille ja haavaumille voi lisäksi auttaa nopeuttamaan prosessia, mutta jäätä ei saa koskaan sijoittaa suoraan vaurioon vaan kääritään flanelliin tai pyyheliinaan.
 • Petroleum hyytelö on helposti saatavissa apteekistasi ja voi päällystää ja auttaa haavaumia. Tämä on sama monille anesteettisille voiteille; Kuitenkin tarkista lääkäriltäsi ennen käyttöä.
 • Löysät ja mukavat vaatteet estävät rakkuloiden ärsyttämisen sekä puuvillaiset alusvaatteet.
 • Juominen runsaalla vedellä auttaa sinua virtsaamasta ilman kipua, jos tämä on ongelmallinen oire sinulle.

Elää sukupuolielinten herpes kanssa

Kun herpes on solminut, vaikka se on krooninen viruslääke, se on täysin hallittavissa, kun olet määrittänyt laukaisut, oireet ja asianmukainen hoito sinulle, mutta on joitakin ohjeita elää edellytys:

 • Pidä hoito kätevästi – lääkkeet menevät vanhentuneiksi, joten tarkasta nämä ennen käyttöä ja käyttämistä.
 • Luo luotettava toimittaja – sivustossamme tarjoamme todistettuja lääkkeitä Isosta-Britanniasta, jonka ovat hyväksyneet Yhdistyneen kuningaskunnan lääkärit.
 • Nopea lähde – nopea hoito on välttämätöntä sukupuolielinten herpesin hoidossa, sillä ensimmäisten 24 tunnin aikana otetut virukset tulevat tehokkaimmiksi.
 • Liipaisimien hallinta – hoidon pitäminen kädessä auttaa, mutta pienentää yhteystietojasi muiden kanssa voi vähentää jaksoja.
 • Sukupuolesi – sinun tulee aina kertoa seksikumppaneille ennen sukupuolta. Vaikka jotkut vastustavat sukupuoliyhteyttä, kun virus on täysin lepotilassa ja käytät sopivaa suojaa, on pieni mahdollisuus hankkia virus. Tarvittavien tietojen ja neuvojen tarjoaminen on vastuullista ja välttämätöntä kumppaneiden terveydelle.

Genitaalihyperpi on erittäin tarttuva. On äärimmäisen tärkeää estää sukupuolielinten herpes haittana sukupuolen välttämiseksi, kunnes oireet eivät ole näkyvissä tai läsnä (eli kihelmöivä tunne) ja jatketaan kondomin käyttöä sen jälkeen.

Seksikäs kumppani (t) on aina oltava tietoinen siitä, että sinulla on STI, kun taas sukupuolielinten herpes ei aiheuta vakavaa terveydentilaa, on moraalinen velvollisuus.

Miten ostaa sukupuolielinten herpes hoito verkossa

Sivustollamme toimimme turvallisella ja luotettavalla palvelulla potilaille, jotka haluavat ostaa sukupuolielinten herpeskäsittelyjä 100%: n harkinnan mukaan. Jotta saat reseptiä, sinun on otettava lyhyt online-kuuleminen lääkärisi kanssa, kun annat tilauksesi. Meidän lääkäri tarvitsee varmistaa, että tämä lääkitys sopii sinulle ennen kuin he voivat kirjoittaa reseptiä. Kaikki hoidot toimitetaan apteekista ilmaiseksi yön yli toimitettavaksi tilauksesta ennen klo 16.30. Tämä tarkoittaa sitä, että vältät henkilökohtaiset tapaamiset ja saavat hoidon potentiaalisesti nopeammin kuin varaus ja tapaaminen henkilökohtaisesti.