Tupakoinnin lopettaminen

Tupakointi

Vinkkejä ja tietoja tupakoinnin lopettamisesta ja Yhdistyneen kuningaskunnan käytettävissä olevasta hoidosta&lt

Tupakoinnin lopettaminen on aina mahdollista oikealla menetelmällä, ja tämä voi sisältää NHS: n, e-savukkeiden ja reseptilääkkeiden resursseja ja resursseja sekä vasta-aineita, kuten kumia ja laastareita. Mikä tahansa tekniikka, jota käytät, kun haluat lopettaa tupakoinnin, tehokas hoitomuotosi sopii elämäntapaan ja tahdonvoimaan sopivaksi.

Voit auttaa sinua tupakoinnin lopettamisessa. Voit ostaa reseptilääkkeitä kuten Champix – tehokas tupakoinnin lopettamislääke – saatuasi meidät verkossa ilmaiseksi. Kun kuulemasi on hyväksytty lääkärisi antaa lääkemääräyksen ja toimittaa sen apteekkiin, jossa se lähetetään ilmaiseksi samana tai seuraavana päivänä.

Miksi tupakointi on huono sinulle?

Tupakointi on yleisesti tunnettu tapa, jolla on vain kielteisiä vaikutuksia. Maailman suurin kuolleiden ehkäisevä syy, koska tämä riippuvuutta aiheuttava aine on vaikea, on kuitenkin olemassa monia menetelmiä, joiden avulla voit lopettaa tupakoinnin. Kun poltat savukkeita, asetat itsesi suuremmalle riskille useista kriittisistä ja pitkäaikaisista terveysolosuhteista, mutta kuitenkin tiedätte, että 20 minuuttia tupakoinnin lopettamisen jälkeen pulssisi laskee takaisin normaalille tasolle.

Se on riippuvuutta</​​h3>
Savukkeet sisältävät nikotiinia, joka on erittäin riippuvuutta aiheuttava aine, joka tekee taposta lopettaa, varsinkin pysyvästi. Tämä tekee “kylmä kalkkuna” (tupakoinnin lopettamisen lopettamatta enää vaatien) melkein mahdotonta valtaosan tupakoitsijoille. Itse asiassa useimmat tupakoitsijat, jotka haluavat lopettaa, joutuvat kärsimään, kun he yrittävät päästä yksin, minkä vuoksi on paljon hoitoa ja menetelmiä, joiden tarkoituksena on auttaa.

Tupakointiolosuhteet

Tupakointiin suoraan liittyvät terveydentilaa ovat keuhkosyöpä, maksasyöpä, kurkun ja suun syöpä, virtsarakon syöpä, aivohalvaus, sydän- ja verisuonitaudit (sydänsairaus), kohdunkaulan syöpä, munuaisten vajaatoiminta, erektiohäiriöt, korkea verenpaine ja hedelmättömyys. Tupakoinnin on myös tiedetty vähentävän tiettyjen ehkäisymenetelmien tehokkuutta, ja se on aina mainittava lääkärintarkastuksen aikana. Itse asiassa, kun kokevat mitään tilaa, kun hoidetaan lihavuutta impotenssiin, lääkärit suosivat aina tupakoinnin lopettamista.

Savukkeiden hinnat

Savukkeiden kustannukset voivat olla merkittävä tekijä tupakoinnin lopettamisessa, sillä monet tupakoitsijat pystyvät säästämään vähintään satoja kiloja vuodessa riippuen heidän tapansa laajuudesta. Yksittäisten savukekustannusten lisäksi NHS: n resurssit vähenevät tullessaan entiseen tupakoitsijaan perustuen lääkkeitä tarvitseville tai hoitamaan savuihin liittyviä sairauksia ja sairauksia. Nykyään nämä kustannukset ovat vuosittain noin 2 miljardia puntaa.

Käytetyn tupakoinnin

Tupakoitsijana et ole ainoa, jolla saattaa olla vakavia terveysongelmia, mutta myös tupakoimattomien ihmisten ympäristössä on entistä todennäköisempää kehittää hengityselimiä, koska altistuminen käytetyn savun altistumiselle. Savukkeen uloshengitys, joka näkyy, on vain pieni prosenttiosuus, ja paljon savua on näkymättömäksi paljaalle silmälle. NHS: n luvut osoittavat, että tupakoitsijoille altistuvien lasten määrä on merkittävä, kun lääkärit ja GP: t vastaanottavat 250 000 lasta käyntiä tupakoinnin vuoksi.

Useimmat ihmiset tietävät, että tupakointi vaikuttaa negatiivisesti kehoon, mukaan lukien keuhkot, sydän ja iho. Pitkäaikainen tupakointi voi kuitenkin olla haitallisempaa kuin sinä huomaat. Alla oleva työkalu havainnollistaa eri ruumiinosat, joita erityisesti välittömät ja passiiviset tupakoinnit vaikuttavat:

Tupakoinnin lopettaminen

Tupakoinnin lopettaminen edellyttää ensinnäkin tahdonvoimaa ja halua pysähtyä pysyvästi. Ilman tätä jotain menetelmää on ylämäkeä taistelu ja menestysnopeus heijastaa tätä. Tupakoinnin lopettamishoito vaihtelee henkilökohtaisesti ja melko usein yhdistelmä voi toimia tehokkaimmin. Esimerkiksi monet ihmiset vaativat NHS: n resursseja, jotka ovat usein käytettävissäsi vapaasti käytettävissänne sekä todistettuja lääkkeitä, olivatpa kyseessä tabletit, laastarit tai nikotiinikumi.

Kun päätät lopettaa tupakoinnin, on yleensä joitain tekijöitä, joita voidaan harkita, joista voi keskustella lääkärisi tai lääkärin kanssa. Tämä voi sisältää ikäsi ja muut elämäntapaasi koskevat vaihtoehdot sekä oman ja perheesi lääketieteellisen historian. Se voi myös riippua tupakoitsijoiden määrästä päivittäin.

Tupakoinnin lopettaminen tuo sivuvaikutuksia – yleisimmin tunnetaan cravings – ja asteittainen prosessi on aina suosittu nopea korjaus. Esimerkiksi reseptilääkkeitä, kuten Champixia, otetaan 12 viikon kurssilla, jossa monet ihmiset valitsevat jatkaa toista annosta, kun taas laastareita ja ikenkiä on jatkuvasti käytettävä nikotiinin saannin säilyttämiseksi elimistösi on tullut tottuneeksi. Tämä yhdistettynä ystävien ja perheen tuen tai neuvontaa voi olla täydellinen menetelmä, mutta lopulta sitkeys, tahdonvoimaa ja vahva tukiverkko auttaa sinua potkimaan tapana hyvää.

Mitä tapahtuu, kun lopetat tupakoinnin?

Tupakoinnin lopettaminen voi vaikuttaa kehoihimme monin eri tavoin, ei pelkästään fyysisesti vaan myös psykologisesti. Tärkein syy näihin vaikutuksiin on, että savukkeet sisältävät nikotiinia, joka on erittäin riippuvuutta aiheuttava aine. Tämä johtuu siitä, miten se kykenee vaikuttamaan aivoissa vapautuneisiin hormoneihin, jotka ajattelevat, että tarvitset savuketta. Monet ihmiset pitävät mielessä, että tupakoinnin helpottaminen raskaaseen tilanteeseen auttaa heitä rentoutumaan, kun se tosiasiassa vain väliaikaisesti täyttää aivojen nikotiinin halun.

Psykologisesti, esimerkiksi jokaisen aterian jälkeen savukkeen tapa voi olla yhtä voimakas kuin itse riippuvuutta aiheuttava aine. Jotta voimme selviytyä tehokkaasti, on hyvä tietää, mitä odottaa, jotta voit valmistautua.

Haittavaikutukset, joita kokenut tupakoinnin lopettamisen aikana ovat se, minkä vuoksi on vaikeaa pysyä savuttomana, mutta joka asettaa lopullisen tavoitteen ja ymmärtää, kuinka kauan tietyt cravings kestää, voi auttaa sinua voittamaan haittavaikutukset.

Kun olet fyysisesti riippuvainen savukkeista, tupakoinnin lopettaminen voi aiheuttaa sinulle joitain sivuvaikutuksia, mutta on tärkeää muistaa, että nämä ovat tilapäisiä. Edellä oleva kaavio osoittaa, että nämä vaikutukset voivat vaihdella ripulin ja päänsärkyjen, levottomuuden ja ravistusten välillä. Vaikka nämä näyttävät epämiellyttäviltä, ​​niiden pitkäaikainen todennäköisyys on äärimmäisen pieni. Itse asiassa tilastot osoittavat, että suurin osa ihmisistä tavallisesti kokee nämä pari päivää, mutta he voivat testata jopa kaikkein tarkimman ex-tupakkavarauksen.

Yksi tärkeimmistä syistä, joiden mukaan ihmiset alkavat tupakoida uudelleen luovuttamisen jälkeen, on emotionaalinen ja psykologinen vaikutus, jonka nikotiinivelvollisuus on heille, mikä näkyy yllä olevassa kaaviossa. Tämä vahvistetaan erityisesti, jos tupakointi usein käytetään stressitilanteiden hoitamiseen päivittäisessä tilanteessa tai auttaa sinua rentoutumaan.

Tupakoinnin lopetusaika

Myös terveydelle ja hyvinvoinnille on positiivisia vaikutuksia, jotka voivat alkaa niin nopeasti kuin 20 minuuttia viimeisen savukkeen polttamisen jälkeen:

Paras tapa lopettaa tupakointi

Jotkut ihmiset päättävät luopua tahdonvoimasta yksin, mutta suurin osa pyytää lisäapua, joka on laajalti saatavilla. Ihmeitä ja mielialan heilahteluja voidaan hillitellä, jotta voitte taputtaa tavan hyvää.

Reseptilääke

Reseptilääke on saatavilla ja osoittautunut tehokkaaksi tupakoinnin lopettamiseksi. Tähän sisältyy Champix, tabletti, joka kestää noin 12 viikkoa. Champixilla on suurin menestysaste minkään muuntyyppisen tupakoinnin lopettamisesta 50%: lla. Tämä kasvaa edelleen, jos päätät valita toisen annoksen hoidon (24 viikon kurssin kokonaan). Champix toimii minimoimalla himoja ja tosiasiallisesti auttaa sinua kehittämään epämiellyttävää tapaa. Se ei käytä nikotiinia kuten monet yli laskentamenetelmät, joten voit ohjata pois nikotiiniriippuvuuden.

Therapy

Erilaisia ​​käyttäytymishoidon muotoja voidaan myös tutkia sopivina menetel- mäksi, ja ne voivat olla erityisen onnistuneita yhdistettynä fyysisempään tupakoinnin lopettamiseen. NHS: llä on useita tukiryhmiä, olipa kyseessä yksi tai useampi ryhmä ryhmätyöskentelyjä, jotka ovat vapaita, joita voidaan käyttää missä tahansa matkan vaiheessa. Ex-tupakoitsijat voivat myös käydä näissä tukiryhmissä tulevaisuudessa, jos he pelkäävät relapsointia.

Over the counter-lääkitys (nikotiinikorvaushoito)

Over the counter-lääkitys, joka tunnetaan myös nimellä nikotiinikorvaushoito (NRT), tunnetaan hyvin tupakoinnin lopettamisen tutkimuksessa. Vaikka se ei ole kliinisesti todistettu ja menestysnopeudet vaihtelevat suuresti (pysyvä lopettamisprosentti käytettäessä vain NRT-menetelmää on vain 17%), jotkut löytävät kumia ja laastareita täydellisiksi menetelmiksi lopettamisen yhteydessä. NRT voi tulla laastareiden, kumeiden, inhalaattoreiden ja sumutteiden muodossa, jotka kaikki ovat käytettävissä laskurin yli ja niitä voidaan neuvotella keskustelun jälkeen lääkärisi tai GP: n kanssa.

E-savukkeet

E-savukkeet – tunnetaan myös nimellä höyrytys – on uusi menetelmä, joka usein dokumentoituu tiedotusvälineiden kautta, mutta tämä on yhä suosittu. E-savukkeiden jälkeinen tulos on edelleen epätodennäköinen, mutta niillä on vähemmän kemikaaleja kuin tyypillinen savuke ja ne voivat auttaa tupakointia aiheuttavia psykologisia tekijöitä, esimerkiksi pitämällä käsisi kiireisenä.

Ystävät ja sukulaiset

Kylmä kalkkuna toimii vain pienelle tupakoitsijalle, mutta yhdistämällä tämä taktiikka perheen ja ystävien vahvaan tukiverkostoon voi onnistua. Kun päätät lopettaa, on suositeltavaa kertoa ystävillesi ja perheellesi. Tämä tarkoittaa sitä, että nykyiset tupakoitsijat ovat paljon varovaisempia (voit jopa suostutella heitä liittymään sinuun) ja he voivat auttaa sinua tarpeesi aikana (haittavaikutusten ja himoissa).

Lopeta tupakointitekniikka

NHS: llä on oma SmokeFree -sovellus, joka auttaa sinua seuraamaan edistymistäsi, mukaan lukien säästöt, joita olet tehnyt tähän mennessä, vinkkejä jatkamaan matkaa ja kaikkia online-resursseja. Sovellus on myös maksuton. Kun napautat App Store -kaupassa “tupakoinnin lopettamista”, löydät monia sovelluksia (ilmaisia ​​ja maksullisia), joiden avulla voit seurata etenemistäsi siihen pisteeseen, jossa sinun ei tarvitse enää tarvita sitä.

Ei ole koskaan liian myöhäistä lopettaa tupakointi. Jos et ole varma, mitä tupakoinnin lopettamista käytetään, ota yhteyttä GP: iin tai keskustele jonkun rekisteröityneesi lääkäriasi verkossa, joka voi suositella sinulle sopivan ratkaisun.

Voinko tilata tupakoinnin lopettamisen verkossa?

Sivustollamme tarjoamme vain kliinisesti todistettuja lääkkeitä, jotka edellyttävät lääkemääräystä. Isossa-Britanniassa tämä sisältää Champixin; 12 viikon tabletti. Jos haluat lopettaa tupakoinnin niinkin vähän kuin 12 viikkoa, voit tilata Champix-tupakoinnin lopettamislääkkeitä verkossa sivustollamme. Potilaat, jotka haluavat luotettavan lopettaa tupakoinnin lopettamisen tupakoinnin lopettamiseksi, voivat suorittaa lyhyen ja luotettavan online-kuulemisen. Se kehottaa sinua vastaamaan kysymyksiin terveydestasi ja elämäntavoistasi varmistaaksesi, että olet sopiva tähän hoitoon. Champix-kurssi lähetetään osoitteesi ilmaiseksi samana tai seuraavana päivänä.